Wahai Library. Aku Blur.

Monday, February 27, 2012

Salam. 

Di waktu waktu kesibukan ni aku telah mencuri sedikit masa untuk diluangkan di blog yang comel tapi dah berhabuk ku tinggalkan. 

Straight to da pont je lah kan. Malas nak meraban. 

Aku telah di posted kan di sebuah sekolah yang bangunannya baru. Yakni baru pindah. Kecik sekali. Hanya ada 1 kelas untuk setiap tahun. Dan aku telah diberi mandat untuk mengajar BI tahun 3, 4, 5, dan 6. BM tahun 2 dan PJ tahun 3 dan 4. Secara jujurnya subjek PJ aku paling suka sebab aku dah lama tak exercise. So boleh la aku lari lari sama anak anak kecil. 

Selain di beri tugas mengajar, aku jugak diberi tugas sebagai guru perpustakaan atau pusat sumber. Aku kurang gemar sebab bilik tu penuh dengan buku yang berada di dalam kotak kotak takde tempat nak letak sebab takde rak. Entah mana rak lama dari bangunan sekolah yang dulu. Rak baru plak entah mana batang hidung tak sampai sampai. Bilik tu kecik, kosong yang memang dah lama menunggu kedatangan aku untuk menghiasnya. Aku blur masa mula mula GB bagi tugas ni. Ayat yang aku dapat dari GB " awak buat la macam mana pun, susun buku buku dan meja meja ni, hias, kalo boleh buat kata kata hikmah letak pada dinding dan juga buat la mural". Aku hanya mampu tersenyum dan mengangguk. Walhal dalam hati hanya Tuhan yang tahu. 

Duit kena catu, tapi nak buat macam macam. Ok aku faham. Maybe sekolah ni sekolah kecik so takde duit. Sebab tu la kena berjimat cermat. Takpe, buat je sedaya mungkin. Guna la apa apa pun, recycle je semua. Mana tahu boleh jadi cantik. 

Sekarang aku hanya membayangkan library yang dah siap, kemas, tersusun, lagi ceria. Entah bila nak siap. Maybe dalam masa 2 ke 3 minggu lagi. Amin.

Lapar ni. Nak g makan jap. Pastu nak datang sekolah balik, Nak siapkan library. Hari ni wat mural lak. Tak sabar nak melukis! 
[T__T]


2 comments:

❀ JLaa KiMStER ❀ on February 27, 2012 at 4:11 PM said...

teacher! good luck! penat kan jadi cikgu..tapitakpe..usaha murni :)

IeDa on February 27, 2012 at 5:24 PM said...

@Jlaa: sangat penat!! hehe.. sabor je lah.. hehe,. TQ Jlaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

..:RasaHati:.. Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!