Menghitung Saat-saat Bermakna

Friday, November 2, 2012

Salam.

Agak lama jugak mendiamkan diri. Hampir sebulan kan. Bila tubuh badan jarang mengalami kesakitan, sekali kena susah nak terima. Tapi sekarang dah ok dah. Aku tak makan macam sebelum ni dah. Oleh itu hargailah tubuh badan anda yang sihat. Aku insap! 

Sekarang aku tak lagi terikut sangat dengan hawa nafsu makan yang semakin menjadi jadi semenjak berbadan dua ni. Sekarang kandungan aku dah pun masuk minggu ke 36. Minggu depan tunggu masa je la. Diharap semuanya berjalan lancar. Dan aku harap sangat baby pilih tarikh sebelum EDD. Kalo tak alamatnya aku kena paksa bersalin la jawabnya. 

Ada lagi seminggu untuk aku habiskan hari persekolahan. Banyak jugak kerja yang nak kena settle. Fail-fail, persembahan Majlis akhir tahun, semualah. Rasanya tak sabar nak balik kampung. Dah tak larat nak drive dah. Nanti nak travel dari Bera ke Dungun lagi. Fuhh.. Harap baby duk diam diam ek. Sebaik Ayah ada, boleh drive. So, I tido je la kat sebelah. Hihi.

Last scan baby, minggu lepas. Actually, aku dah banyak kali scan. Sampai dah tak ingat berapa kali. Dan setakat ni doctor cakap, baby girl. Yang minggu lepas punya, doc scan, baby dah seberat 3.2, normal. Alhamdulillah. Dan lagi satu doc cakap, ada hamburger sign. First time dengar istilah kedoktoran ni. Baby girl=hamburger sign. Nak tergelak aku dengar time tu. Sebenarnya jantina aku tak kisah pun. Boy ke girl ke. Asalkan sihat. Ibu, sihat, baby pun sihat. 

Bila dah masuk minggu minggu akhir ni aku sangat peka pada gerakan baby. Nak kata aku kira betul betul cukup 10 gerakan tu tak la. Cuma dah boleh agak waktu waktu baby gerak. Mula la bila rasa macam waktu yang biasa baby gerak, tapi dia tak gerak aku risau. Nak tau apa aku buat? Hihi. Aku tepuk tepuk atau goyang goyang sikit perut. Dalam 2,3 minit mesti ada tindakbalas. Baby tendang balik. Hihi. Lega. Senyum sampai telinga. Doc cakap, bila dah akhir akhir macam ni memang baby kurang gerak sebab ruang kat dalam perut dah makin kecik. Baby aku pun dah masuk jalan. Lagi la dia tak leh pusing pusing dah. Dia boleh menggeliat n tendang tendang je la kot. Selalu je mimpi baby dah kuar. Tak sabar kot. Hehe. 

Kawan-kawan, doakan saya selamat melahirkan ya. Semuanya sihat dan baik. 

Bye!

1 comments:

fiqkbe on November 2, 2012 at 11:42 AM said...

semoga semua nyer berjalan lancar nanti ;) bila baby dh kuar nnt cpt2 update gmbr k ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

..:RasaHati:.. Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!