Driving VS Sleeping!!

Sunday, June 5, 2011

Hye kawan kawan!

Nak tanya sikit
penah memandu? 
Penah tidur?
yang mana lagi best? 


Mesti la tidur kan? Hihi

Tapi kali ni aku nak buat statement baru. 
Memandu sambil tidur adalah satu aktiviti yang amat menerujakan".

*********
Mmm.. Tak. Salah sebenarnya. Tido sambil memandu adalah satu aktiviti yang boleh membunuh diri. 

Ntah macam mana la aku boleh tetidur sambil driving semalam. Siap mimpi lagi. Bukak je mata kereta duk kat tengah tengah lane. Nasib baik takde kereta lain time tu. Puas buat macam macam benda nak bagi hilang ngantuk. Antaranya:

1. Pasang radio kuat kuat. Tapi masalahnya, lagu pulak jiwang hampeh. Lagi la mengulit mimpi ceritanya. Tak jalan!



2. Tutup air cond. Bukan tingkap. Kasi muka kena angin. Hmm. Boleh tahan gak cara nih.  Tapi bertahan untuk setengah jam pertama je. 



3. Makan gula-gula. Hai... Apa la sangat yang ada dengan gula gula tuh. Bukan makan nasik lauk budu pon. 



4. Berenti. Order Nescafe. Antara minuman yang paling jarang aku minum. Harap harap berjaya. Dan untuk memastikan kejayaan, mi goreng 1 pinggan!



Meneruskan perjalanan. Oh! tidak! Semakin parah!. 

5. Memaksa mak yang sedang tido untuk bersembang. Keh keh keh. Yeah! berjaya! 

Akhirnya... 

Selamat tidur di katil empuk dengan amannya.

Krohhhhhhhh.......

7 comments:

Lan Bingka on June 5, 2011 at 11:34 PM said...

bahaya tu. saya selalunya makan asam. rasa masam-masin tu membantu hilangkan ngantuk gak.. sekurang-kurangnya berjaya la setakat ni..;)

Hans on June 6, 2011 at 1:18 AM said...

no 1 dengan 5 tu yg terbaik
:-)

Cara - Cara Menjemput Rakan - Rakan Menghadiri Majlis Perkahwinan Anda

IeDa on June 6, 2011 at 11:06 AM said...

@Lan Bingka: a'ah la.. asam.. langsung lupa pasal asam... thanks!

@Hans: biasa buat la tuh.. hehe

nursyamime on June 6, 2011 at 1:17 PM said...

iush..bahaya lorh..
mengantuk mmg sush nk dihilgkn melainkan tido yg ktl empuk:))

IeDa on June 6, 2011 at 1:23 PM said...

@nursyamimie: yezzzaaa!

Si KuCar KaciR on June 6, 2011 at 9:25 PM said...

haha kalau mengantuk,xpyh cakap lah...xde cra nak thn...so,tidur aje dulu kejap!. :)

IeDa on June 6, 2011 at 9:39 PM said...

memang tu pon jawapannya.. hehe.. tapi xsanggup plak nak tido tepi hutan tu.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

..:RasaHati:.. Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!