Ngedate Lagi!

Sunday, October 2, 2011

Ngedate sebenarnya bukan tujuan sebenar perjumpaan kali ni. Tujuan utamanya ialah untuk men 'survey' doorgift untuk majlis akan datang. Selain tu, aku gunakan masa ni untuk bertanya khabar barang barang lain dan perbelanjaan kakak Incek Tunang untuk majlis kahwen mereka tak lama lagi. Tapi sesampainya aku ke destinasi yang sebenar tuan kedai dah kuar dulu. So sementara menunggu tuan kedai pulang, apa lagi, aku ngedate la sepuas puasnya. 

Tau, tempat ngedate kami kali ni kat mana? 

Ehem.

Zoo Mini Kemaman. Klasik tak? 
Dah bosan la asik nonton, makan, jalan jalan, sopin je. Sesekali ok jugak kot nonton binatang lak kan. Hehe.

Okeh. Jom masuk!

Masuk je, terus kitorang beli tiket. RM 10 untuk dewasa. Kanak kanak separuh harga. 
Tunggu je jap, terus ada driver datang. Apa lagi, naik je la.

Jom kita tengok apa yang ada kat sini,

Naik ni. Entah ape namanya. Buggy kot. 

binatang pertama yang kami tengok. Ostrich.

Musang Tenggalung.

Dia tengah syok tido. Kaco pun tak heran. 

Anak gajah yang comel! (Yang mana tu)

Melalui jambatan gantung. 

Kat bawah ni ada rimau dan singa singa lapar. kalau la jambatan ni runtuh, habeslah kami. 

Ada kolam. Sesapa yang dah letih pusing zoo ni, boleh la rehat rehat, mandi mandi kat sini. Antara RM5-RM15. Iku t saiz badan. Hee.

Buaya pon tak besar sangat. Mentang mentang mini zoo.

Skali pandang macam batu. Dua kali pandang baru cam. Kura kura upanya. 

Burung kakak tua. Makin dilayan, makin mengada.

Burung ke ayam?

Merak

Garang betul muka burung ni.

Dah letih upload pic. De banyak lagi. Kalo nak tengok jum round zoo ni skali. 

Keh! Bubye!

4 comments:

akmal on October 4, 2011 at 7:03 PM said...

sesekali pegi kenal2 dgn haiwan pun ok jugak..hehe

bella luna on October 6, 2011 at 12:47 PM said...

seronok la die dpt jenjalan,.buggy tu cool la,mesti bangga dpt naik,hhee

ghost writer on October 6, 2011 at 5:33 PM said...

nasib baik kau tak jumpa orang yang duk dalam kurungan.

fiezah91 on October 6, 2011 at 10:37 PM said...

haha. sesekali pergi zoo best jugak tu, dekat dengan alam semula jadi.ekeke :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

..:RasaHati:.. Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!