Kisah Sebenar Di Egypt. Baca dan Sebarkan

Monday, January 31, 2011

Salam semua...

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.




and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(


credit to: sherahxoxo

11 comments:

LehaMY on January 31, 2011 at 7:17 PM said...

Semoga semua rakyat malaysia selamat di sana . InsyaAllah , Amin ~

CiK PuaN NeTTY on January 31, 2011 at 7:23 PM said...

sy copy ye..

kekabu^puteh on January 31, 2011 at 7:56 PM said...

mohon copy this info...

MingMing on January 31, 2011 at 8:50 PM said...

ya Allah.. kesiannye... smoga dorg selamat.... amin..

NiaAfiraAzahron on January 31, 2011 at 9:08 PM said...

sy mohon share d fb..
mudah2 mudahan semuanya selamat..

FATIN SYAFIQA on January 31, 2011 at 10:51 PM said...

Ya Allah, smpai kena rogol Takutnya

natrah ismail on January 31, 2011 at 11:49 PM said...

sy copy..

fyra on February 1, 2011 at 9:00 AM said...

saya copy tau !
kakak saya pon ade kat sane , risaunye ;(

IeDa on February 1, 2011 at 9:04 AM said...

Fyra: oh! yeke? kita sama2 doakan dia selamat ok.. :)

semua: boleh copy. amik je..

fieka sayang on February 16, 2011 at 11:17 AM said...

fyka copy tau . na share . :)

IeDa on February 16, 2011 at 4:05 PM said...

ok..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

..:RasaHati:.. Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!